Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Levits, Kariņš un Rinkēvičs tiksies ar Baltkrievijas opozīcijas līderi Tihanovsku

© Scanpix/REUTERS

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien Latvijā tiksies ar Baltkrievijas opozīcijas līderi Svetlanu Tihanovsku, liecina amatpersonu dienas kārtība.

Plānots, ka šodien plkst.15.30 Rīgas pilī notiks Levita tikšanās ar Tihanovsku, savukārt plkst.16 ar opozīcijas kandidāti Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās tiksies Kariņš. Tāpat vizītes laikā paredzētas Rinkēviča un Tihanovskas darba pusdienas, kuru laikā ministrs ar Baltkrievijas opozīcijas līderi pārrunās aktuālo situāciju Baltkrievijā un iespējamās nākotnes iniciatīvas.

Latvijas apmeklējuma laikā Tihanovska attālināti piedalīsies arī starptautiskajā drošības un politikas forumā.

Baltkrievijā kopš 9.augusta turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti vairāk nekā 13 000 cilvēku, bet vairāki simti ievainoti. Lielākās protesta akcijas notiek svētdienās.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība un citas rietumvalstis.