Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Putins ieradies Sīrijas galvaspilsētā

© AFP/SCANPIX?LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ieradies vizītē Damaskā, otrdien pavēstīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Vladimirs Putins no lidostas devās uz Sīrijas Arābu Republikā izvietotā Krievijas Federācijas Bruņoto spēku grupējuma komandpunktu, brauca pa Damaskas ielām," apliecināja Peskovs.

"Komandpunktā Putins tikās ar Sīrijas prezidentu Bašaru Asadu," norādīja Putina pārstāvis. "Abu valstu prezidenti uzklausīja militārpersonu ziņojumus par situāciju dažādos valsts reģionos."

Asads izteicis atzinību Krievijai un Krievijas karavīriem par palīdzību Sīrijā cīņā ar terorismu un centienos atjaunot valsts dzīvi miera apstākļos.

"Tiekoties ar Asadu, Putins norādīja, ka tagad var ar pārliecību konstatēt - ir noiets milzīgs attālums Sīrijas valstiskuma un teritoriālās vienotības atjaunošanā," sacīja Peskovs.

"Putins arī norādīja, ka Damaskas ielās ar neapbruņotu aci var manīt liecības tam, ka notiek atgriešanās pie dzīve miera apstākļos," piebilda Kremļa preses sekretārs.

Pilsoņkarš Sīrijā sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Sīrijas pilsoņkara astoņos gados dzīvību zaudējuši vairāk nekā 380 000 cilvēku, liecina aktīvistu aplēses.