Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Trudo brīdina: Krievija varētu iejaukties arī Kanādas parlamenta vēlēšanās

© REUTERS/ SCANPIX

Kanādas premjers Dzaštins Trudo brīdinājis par iespējamu Krievijas iejaukšanos rudenī paredzētajās Kanādas parlamenta vēlēšanās.

"Pēdējos dažos gados mēs esam redzējuši palielinātu ārvalstu spēlētāju iejaukšanos vai iesaistīšanos demokrātiskajos procesos," preses konferencē Toronto pavēstīja Trudo. "Mēs esam ļoti skaidri redzējuši, ka tādas valstis kā Krievija stāv aiz liela daudzuma šķeļošu kampaņu, aiz liela daudzuma sociālo mediju vēstījumu, kas mūsu politiku padarījuši vēl šķeļošāku un daudz piepildītāku ar dusmām nekā pagātnē."

"Mūsu demokrātisko institūciju ministre Karīna Golda strādā pie virknes nozīmīgu pasākumu, lai nodrošinātu, ka vēlēšanās, kas būs pēc sešiem mēnešiem, izlemj kanādieši," sacīja Trudo. "Kanādieši to sagaida."

Trudo bažas atkārtoja arī ārlietu ministre Kristija Frīlenda, kura norādīja, ka ārēja iejaukšanās gaidāmajās vēlēšanās ir ļoti iespējama.

Saskaroties ar šādiem riskiem, Kanāda janvārī paziņoja par speciālas darba grupas izveidi, lai cīnītos ar dezinformāciju un ārvalstu iejaukšanos gaidāmajās vēlēšanās.