Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Tramps: Tas, kas notiek Venecuēlā, ir apkaunojums - parādi, postaža un bads

© imago images / Xinhua/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien apliecināja, ka tiek apsvērtas visas iespējas, lai panāktu Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro aiziešanu no varas.

"Uz galda ir visas iespējas," reportieriem Baltajā namā pavēstīja Tramps. "Tas, kas notiek Venecuēlā, ir apkaunojums - parādi, postaža un bads."

Tramps to pavēstīja, tiekoties ar Brazīlijas prezidentu Žairu Bolsonaru, kurš arī atbalsta ASV kampaņu spiediena izdarīšanai uz Maduro.

Atbildot uz to, Venecuēlas Ārlietu ministrija apsūdzēja Trampu un Bolsonaru, ka viņi ir kara aizstāvji, un viņu paziņojumus raksturoja kā bīstamus un draudu starptautiskajam mieram un drošībai.

ASV aktīvi strādā pie tā, lai vairotu atbalstu Venecuēlas opozīcijas līderim un Nacionālās sapulces spīkeram Huanam Gvaido, kurš sevi pasludinājis par pagaidu prezidentu.

Kopumā 60 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis, jau atzinušas Gvaido par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju.

Gvaido noraidījis Maduro varas leģitimitāti, ņemot vērā strīdīgus vērtējumus izsaukušās maija vēlēšanas, kuras opozīcija boikotēja, jo daudzi tās līderi tajās piedalīties nevarēja.