Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Bijušais Monako tieslietu ministrs apsūdzēts kukuļņemšanā no Krievijas miljardiera

© Reuters / Scanpix

Monako bijušais tieslietu ministrs Filips Narmino apsūdzēts korupcijā lietā, kas saistīta ar Krievijas miljardieri Dmitriju Ribolovļevu, ceturtdien paziņojusi Monako prokuratūra.

Narmino tiek turēts aizdomās par ietekmes ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļu pieņemšanu.

Narmino, kurš pagājušajā gadā šīs lietas dēļ bija spiests atkāpties no ministra amata, tiek turēts aizdomās par ietekmes ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļu pieņemšanu, paziņoja prokuratūra.

Arī Ribolovļevs, kurš tika nopratināts šonedēļ, apsūdzēts par ietekmes ļaunprātīgu izmantošanu un korupciju.

Ribolovļevs kopš 2015.gada iesaistīts juridiskā cīņā ar šveiciešu mākslas darbu tirgotāju Īvu Buvjē, kuru Ribolovļevs apsūdzējis miljoniem dolāru izkrāpšanā mākslas darbu tirdzniecības darījumos.

Taču policija tagad uzskata, ka viņš varētu būt izmantojis nelegālus līdzekļus, lai iegūtu Monako amatpersonu atbalstu savu mērķu realizēšanai.

Ribolovļeva advokāte Tatjana Beršeda, kura kārtoja jautājumus ar Monako Tieslietu ministrijas amatpersonām, arī apsūdzēta par slepenu vienošanos.

Arī Narmino sievai un dēlam draud apsūdzības sazvērestībā.

Beršeda, Narmino sieva un dēls šonedēļ tika nopratināti.

"Visi pieci apsūdzētie paliek brīvībā, bet viņiem aizliegts tikties ar citiem lietā iesaistītajiem cilvēkiem un viņiem jāierodas pēc tiesneša pavēstes," ziņu aģentūrai AFP norādīja Monako galvenā prokurore.

Lieta par ietekmēšanu un korupciju tika sākta pēc tam, kad Beršeda nosūtīja prokuratūrai telefonsarunu ierakstus, lai atbalstītu apsūdzības Buvjē.

Tiesnesis pēc tam pieprasīja Beršedai nodot viņas mobilo telefonu, pateicoties kuram varasiestādes atklāja kompromitējošus materiālus par slepenu norunu starp Ribolovļevu un augsta ranga Monako amatpersonām, tostarp Narmino.