Eksperts: Krievija nespēs atvairīt ASV kodoluzbrukumu

© Ilustratīvs attēls

Krievija zaudēs kodolkarā ar ASV, paziņojis Krievijas zinātņu akadēmijas loceklis, Starptautiskā drošības centra vadītājs Aleksejs Arbatovs, ziņo Zvezda.

Arbatovs uzsver, ka ASV raķetes ''samals miltos'' Krievijas pretraķešu sistēmu.

Eksperts uzskata, ka ja ASV tiešām izstāsies no starptautiskās kodolvienošanās, tad amerikāņu raķetes atradīšoties vien 1000km attālumā no Krievijas centrālajiem rajoniem.

Piedevām, viņš uzsver, ka Krievija skart ASV spētu tikai no Čukotkas un tāpat krievu raķetes tālāk par Aļasku nekad netiktu.

Arbatovs uzsver, ka ASV raķetes ''samals miltos'' Krievijas pretraķešu sistēmu, kura esot visas kaimiņvalsts aizsardzības pamatā. Viņš arī pārliecināts, ka Krievija īsā laikā pretuzbrukumu sniegt nespēs, bet viņu arsenāls ASV nekādu īpašu biedu nesniegšot.

''Mums nāksies izdot lielus resursus, lai uzbūvētu pavisam jaunus komandpunktus, neatkarīgu vadības sistēmu, sakaru un brīdinājumu sistēma, kā arī panākt, ka viss darbojas mobili un droši aizsargāts ar gaisa kosmisko aizsardzību,'' saka Arbatovs.

Eksperts nav komentējis baumas par to, ka Krievijai varētu būt izveidots superierocis, kas liek nobālēt visam amerikāņu arsenālam.

Kā jau ziņots, ASV prezidents Donalds Tramps aizvadītajā mēnesī pieļāva iespēju izstāties no divpusējas vienošanās. Krievija, konkrēti Sergejs Lavrovs, paudusi, ka neatkārtos Aukstā kara pieredzi un neplāno iesaistīties bruņošanās sacensībā.