Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Trampa bijušais advokāts sniedzis izmeklēšanai ''kritisku informāciju''

© REUTERS / Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais personīgais advokāts Maikls Koens paziņojis, ka sniedz "kritisku informāciju" īpašajam prokuroram Robertam Milleram, kurš veic izmeklēšanu par iespējamu saistību starp Krieviju un Trampa vēlēšanu kampaņu un Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

Koens bijis Trampa personiskais advokāts ilgāk nekā desmit gadus un var būt nozīmīgs liecinieks Millera izmeklēšanā.

Koens, kurš augustā atzina savu vainu astoņās apsūdzībās, tostarp par krāpniecību un vēlēšanu kampaņas finansēšanas pārkāpumiem, ceturtdien atklāja, ka sniedz informāciju Milleram bez vienošanās par sadarbību.

51 gadu vecais Koens bijis Trampa personiskais advokāts ilgāk nekā desmit gadus un var būt nozīmīgs liecinieks Millera izmeklēšanā.

Telekanāls "ABC News" ceturtdien ziņoja, ka Koens vairākas reizes ticies ar Millera komandas izmeklētājiem, un šīs tikšanās ilgušas vairākas stundas.

Citējot lietai tuvu stāvošus avotus, telekanāls ziņoja, ka Koens tika izjautāts par Trampa darījumiem ar Krieviju, tostarp, vai Trampa kampaņas locekļi ir sadarbojušies ar Krieviju, lai mēģinātu ietekmēt vēlēšanu iznākumu.

Koena advokāts Lenijs Deiviss pagājušajā mēnesī izteicās, ka Koens varētu apliecināt izmeklētājiem, ka Tramps iepriekš zinājis par tikšanos 2016.gada jūnijā ar Krievijas pārstāvjiem, kurā tika gaidīts kompromitējoša informācija par viņa vēlēšanu sāncensi Hilariju Klintoni. Taču vēlāk Deiviss atkāpās no saviem, vārdiem, sakot, ka nevar apstiprināt, ka Koens dzirdējis, kā Trampa dēls Donalds Tramps juniors stāsta tēvam par šo tikšanos pirms tā vēl notikusi.

Trampa vecākais dēls Donalds Tramps juniors, viņa znots Džareds Kušners un bijušais kampaņas menedžeris Pols Manaforts 2016.gada 9.jūnijā Ņujorkas Trampa tornī tikās ar Krievijas juristi Natāliju Veseļņicku, kurai, kā tika uzskatīts, varētu būt kompromitējoša informācija par Klintoni. Kā apgalvo Tramps juniors, sarunās šāda informācija tomēr nav sniegta.

Tramps, viņa dēls, advokāti un citas administrācijas amatpersonas ir vairākkārtīgi apgalvojušas, ka Tramps nav zinājis par tikšanos līdz par to sāka ziņot mediji 2017.gada jūlijā.