Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Tramps iesaka Spānijai būvēt mūri gar Sahāras tuksnesi

© SIPA / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps ierosinājis imigrantu plūsmas apturēšanai būvēt mūri gar Sahāras tuksnesi, līdzīgi kā viņš vēlas rīkoties gar Meksikas robežu, atklājis Spānijas ārlietu ministrs Žozeps Borreljs.

"Vienkārši uzbūvējiet sienu, kas robežosies ar Sahāru."

"Ostu slēgšana nav risinājums un ne arī mūra būvēšana gar Sahāru, kā man nesen ieteica prezidents Tramps," pavēstīja Borreljs.

Pēc viņa teiktā, Tramps viņam ieteicis "Vienkārši uzbūvējiet sienu, kas robežosies ar Sahāru."

Uz ko ministrs atbildējis, vaicājot Trampam, vai viņš zina, cik liels ir Sahāras tuksnesis.

Tramps ir ierosinājis būvēt mūri uz ASV-Meksikas robežas, kas stiepjas 3200 kilometru garumā, un pēc dažām aplēsēm, tā būvniecība varētu izmaksāt 20 miljardus dolāru.

Sahāras tuksnesis aizņem visu Ziemeļāfriku un stiepjas no Sarkanās jūras austrumos līdz Atlantijas okeānam rietumos aptuveni 5000 kilometru garumā.

Šogad Spānijā no Āfrikas pa jūras ceļu ieradušies vairāk nekā 28 000 nelegālo imigrantu, liecina Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) dati.

Spānijā šogad jau ir ieradušies vairāk migrantu nekā visa 2017.gada laikā.

Lai gan Eiropā pa jūru ierodošos migrantu skaits ir samazinājies salīdzinājumā ar 2015.gadā pieredzēto maksimumu, nelegālās migrācijas maršruts no Āfrikas uz Spāniju ir kļuvis aktīvāks un Spānija jau ir apsteigusi Itāliju kā valsts, kuru kā pirmo mēģina sasniegt migranti jūras ceļā uz Eiropu.