Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Politiskās partijas pirms vēlēšanām piedalīsies diskusijā Dublinā

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Īrijas Latvijas Tirdzniecības kamera (ĪLTK) un Latviešu biedrība Īrijā (LBĪ) 22.septembrī rīko diskusiju ar politisko partiju pārstāvjiem Dublinā, liecina portāla "latviesi.com" publicētā informācija.

Tikšanās starp Saeimas deputātu kandidātiem un Īrijā dzīvojošajiem latviešiem tiek rīkota šā gada vēlēšanu zīmē. Diskusijā diasporas latviešiem Īrijā tiks piedāvāta iespēja diskutēt par sev un savu tuvāko labklājībai interesējošām tēmām, kandidējošo partiju piedāvājumu Latvijas ekonomiskajai attīstībai.

Uz Diskusiju Dublinā tika uzaicinātas astoņas partijas.

Tāpat tikšanās laikā paredzētas diskusijas arī par Latvijas nākotnes vīziju un stratēģiju, kā to pareizāk panākt, par Latvijas izaicinājumu demogrāfijas attīstības veicināšanā, par darbaspēka pieejamību Latvijā, par investīciju piesaisti, digitalizēšanu, reformu īstenošanu izglītībā un veselības aprūpē, diasporas integrāciju šo jautājumu attīstība, diasporas likuma virzību un praktisko pielietojumu, kā arī citām diasporai saistošām tēmām.

Uz Diskusiju Dublinā tika uzaicinātas astoņas partijas. Dalību apstiprinājuši un piedalīsies Regīna Ločmele (S), Edgars Tavars (ZZS), Mārtiņš Staķis (Attīstībai/Par!), Aleksandrs Kiršteins (VL-TB/LNKK), kā arī Zanda Kalniņa-Lukaševica (V).

Politiskās sestdienas Dublinā moderatore būs Īrijā dzīvojoša latviete Ina Frīdenberga, kura šobrīd ir Karikmakrosas-Kastlblāni reģiona Republikāņu partijas sekretāre.

Šī gada Saeimas vēlēšanās ārpus Latvijas darbosies 121 vēlēšanu iecirknis 45 valstīs. Diasporas vēlētāju skaitam šajās Saeimas vēlēšanās atbilst astoņi deputātu mandāti, kas ir vēsturisks rekordskaits. Vēlēšanu norisei šogad diasporā izveidots 121 iecirknis, kas ir par 23 vairāk nekā iepriekš.