Babibšs un Merkele nespēj pārvarēt domstarpības par ES patvēruma politiku

© SCANPIX

Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs un Vācijas kanclere Angela Merkele tikšanās laikā Berlīnē trešdien nav spējuši pārvarēt abu valstu domstarpības par Eiropas Savienības (ES) patvēruma politiku.

Pēc abu līderu tikšanās Merkele atzina, ka taisnīga bēgļu pārdale pa visām ES dalībvalstīm joprojām ir "kritisks jautājums".

Merkele trešdien atkārtoti uzsvēra, ka Itālija nevar viena uzņemties šo nastu.

Savukārt Babišs, kurš ieradies savā pirmajā vīzītē Berlīnē kopš kļuvis par Čerhijas premjeru, uzsvēra, ka joprojām kategoriski noraida iespēju uzņemt Vidusjūrā savāktos nelegālos imigrantus.

Merkele trešdien atkārtoti uzsvēra, ka Itālija, kurā šobrīd nonāk vairums no jūrā uzņemtajiem nelegālajiem imigrantiem, nevar viena uzņemties šo nastu.

Babišs savukārt norādīja, ka Prāga ir izrādījusi solidaritāti, kopš 2015.gada piešķirot valstīm, kas visvairāk cietušas no nelegālās imigrācijas viļņa, 100 miljonus eiro.

Politika

Labklājības ministrija (LM) ir iesniegusi saskaņošanai valdībā grozījumus Valsts fondēto pensiju likumā, kas paredz no 2025.gada 1.janvāra līdz 2028.gada 31.decembrim pensiju iemaksu likmes viena procentpunkta pārnesi no pensiju otrā līmeņa uz valsts nefondēto pensiju shēmu jeb pensiju pirmo līmeni.

Svarīgākais