Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Putins: Mums izdevās nostāties uz pozitīvu pārmaiņu ceļa

© AFP / Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien kā veiksmīgu raksturojis nule kā Helsinkos notikušo samitu ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

''Būtu naivi cerēt, ka problēmas, kas sakrājušās vairāku gadu garumā, tiks atrisinātas dažu stundu laikā."

"Būtu naivi cerēt, ka problēmas, kas sakrājušās vairāku gadu garumā, tiks atrisinātas dažu stundu laikā," ceturtdien tiekoties ar Krievijas vēstniekiem un pastāvīgajiem pārstāvjiem, sacīja Putins, vēsta ziņu aģentūra TASS.

"Neraugoties uz to, es uzskatu, ka mums izdevās nostāties uz pozitīvu pārmaiņu ceļa," viņš piebilda.

"Tikšanās bija kopumā veiksmīga, tā noveda pie vairākām pozitīvām vienošanām," Putina teikto citē ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Par pirmdien Helsinkos notikušajām līderu sarunām, kurās piedalījās tikai viņi paši un tulki, teju nekādas detaļas nav zināmas.

Trešdien Krievijas vēstnieks ASV žurnālistiem sacīja, ka Putins un Tramps pauduši atbalstu tam, lai tiktu saglabāts Līgums par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidēšanu un Jaunais stratēģiskā bruņojuma samazināšanas līgums.

"Abi izteicās par labu šo divu dokumentu paturēšanai spēkā," telekanālam "Rossija I" sacīja Anatoljs Antonovs. "Es biju patīkami pārsteigts, dzirdot, ka ASV prezidents izrunā vārdu "neizplatīšana", kas ir nepieciešami, lai strādātu kopā."