Lielbritānija: Krievija pret Rietumiem izvērš ļoti modernu karadarbību

© Reuters / Scanpix

Lielbritānija paziņojusi, ka Krievija šodien izmanto taktiku, kuru mantojusi no Padomju Savienības specdienestiem, lai pret Rietumiem izvērstu slēptu karu, informē Bloomberg.

''Krievija pret Rietumvalstīm izvērš ļoti modernu konfliktu.''

Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas partijas biedrs britu parlamentā, Bobs Sīlijs, paudis pārliecību, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzskata ne-militāras uzbrukuma metodes par potenciāli postošākām nekā parasta karadarbība. Par šo uzbrukumu ieročiem viņš sauc sociālos tīklus, politiski noskaņotas grupas un televīzijas kanālu RT.

''No viltus ziņām, kuras tēmē uz Eiropu, līdz RT propagandai, un no Krimas okupācijai līdz Solsberī ielām, Krievija pret Rietumvalstīm izvērš ļoti modernu konfliktu - un arī pat pret saviem Krievijas iedzīvotājiem,'' paziņojis Sīlijs.

Viņš šo Kremļa taktiku uzskata par mantotu no VDK aktivitātēm Aukstā kara laikā, kuras ietvaros tiek sagrauta patiesība un mazināta ticība pastāvošajai varai. ''Tuvākie gadi pārbaudīs mūsu izturību dažādos veidos,'' uzskata politiķis.

Kā zināms, Lielbritānijas attiecības ar Krieviju ir sliktākajā stāvoklī, kopš Aukstā kara laikiem.

Par ''lūzuma punktu'' kļuva bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšana. Tam sekoja centieni noskadrot Krievijas turīgāko iedzīvotāju, kuri vairākus gadus dzīvoja Londonā, ienākumu avotus, pakļaujot viņus riskam šķirties no vīzām. Par minētā spilgtāko ''cietušo'' kļuva Romāns Abramovičs, kurš nespēja iegūt jaunu uzturēšanās atļauju Britu salās.

Runājot par Sīlija apgalvojumiem, vērts atgādināt, ka Putins pats ir bijušais VDK aģents.