Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Austrālijas parlamentā atbalsta viendzimuma laulības

© Scanpix

Austrālijas parlamenta apakšnams ceturtdien pieņēmis likumu par viendzimuma laulību legalizāciju. Likums pieņemts pēc tam, kad valsts iedzīvotāji likuma grozījumus ar pārliecinošu balsu vairākumu bija atbalstījuši pasta balsojumā, šādi izbeidzot gadu desmitiem ilgušos politiskos ķīviņus.

Atskaitot četrus Pārstāvju palātas deputātus, visi pārējie likumdevēji balsoja par laulības vienlīdzības likumu. Pagājušajā nedēļā likumu jau bija apstiprinājis Senāts, 43 senatoriem balsojot "par", bet 12 "pret".

Likuma pieņemšana apakšnamā tika sveikta ar gavilēm, apskāvieniem un ilgiem aplausiem. "Kas par dienu mīlestībai, vienlīdzībai un cieņai! Austrālija to ir paveikusi," Pārstāvju palātai sacīja premjerministrs Malkoms Tērnbuls.

Likums vēl ir jāparaksta karalienes pārstāvim Austrālijā ģenerālgubernatoram Pīteram Kosgrovam, un tas varētu notikt jau tuvāko dienu laikā.

Scanpix

Jau ziņots, ka austrālieši pasta balsojumā atbalstīja viendzimuma laulību legalizāciju valstī. Balsojumā piedalījās gandrīz 80% balsstiesīgo jeb 12,7 miljoni cilvēku, no kuriem 61,6% atbalstīja viendzimuma laulību legalizāciju, liecina oficiālie rezultāti.

Pasta balsojums norisinājās divus mēnešus, bija brīvprātīgs un tiesiski nesaistošs.