Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Sīrija varētu atrasties 2000 ASV karavīru

© Scanpix

Pentagons tuvākajās dienās varētu paziņot, ka Sīrijā atrodas 2000 ASV karavīru, nevis 500, kā tika publiski teikts līdz šim, paziņoja amatpersonas.

ASV armija iepriekš bija teikusi, ka Sīrijā atrodas 500 ASV karavīri, kuri galvenokārt atbalsta arābu un kurdu kaujinieku aliansi (SDF), kas cīnās ar džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

Divas ASV amatpersonas, kuras vēlējās saglabāt anonimitāti, pavēstīja, ka Pentagons jau pirmdien varētu publiski paziņot par vairāk nekā 2000 ASV karavīru atrašanos Sīrijā.

Pēc viņu teiktā, tas nenozīmē spēku palielināšanu, vienkārši armija precizē savus skaitļus, jo karavīru skaits nemitīgi mainās.

Līdz šim oficiāli tika ziņots, ka Irākā atrodas 5262 ASV karavīri, bet Sīrijā - 503.

Pentagons decembrī paziņoja, ka oficiālo karavīru skaitu Sīrijā palielinās līdz 500, taču nav skaidrs, cik ilgi patiesais skaitlis bijis ap 2000.

Scanpix

Vairums no viņiem ir īpašo uzdevumu spēki, kas apmāca un konsultē vietējos spēkus, tostarp sniedz artilērijas atbalstu pret "Islāma valsts" kaujiniekiem.

Kā piektdien paziņoja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR), Sīrijas pilsoņkarā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 340 000 cilvēku, arī 100 000 civilistu.