Protestos Hamburgā ievainoti vismaz 76 policisti

© scanpix.ee

Vācijas pilsētā Hamburgā ceturtdien "lielā divdesmitnieka" (G20) samita priekšvakarā izcēlušies vardarbīgi protesti, kuros ievainoti vismaz 76 policisti, paziņojušas Vācijas varasiestādes.

"Policija joprojām piedzīvo uzbrukumus," pavēstīja Hamburgas policijas pārstāvis, piebilstot, ka vairums cietušo policistu guvuši vieglus ievainojumus.

Apmēram 12 000 demonstrantu ceturtdien devās plānotā maršā, tostarp apmēram 1000 vardarbīgi noskaņoti kreisā spārna protestētāji maskās.

Policija izmantoja ūdens lielgabalu un asaru gāzi, lai izklīdinātu vardarbīgos protestētājus.

Policija ar skaļruņiem sākumā aicināja protestētājus noņemt maskas, bet šis aicinājums tika ignorēts, un policija tika apmētāta ar dažādiem priekšmetiem. Pēc tam varasiestādes izlēma nošķirt viņus no pārējiem demonstrantiem.

Galvenais maršs pēc tam tika atcelts, bet vairāki tūkstoši demonstrantu neizklīda un iesaistījās mazākās sadursmēs, ziņoja aģentūras AFP. korespondenti.

Protestētāji naktī demolēja un aizdedzināja automašīnas un izsita veikalu skatlogus.

Lielākais protests gaidāms sestdien, kurā varētu piedalīties vairāk nekā 100 000 cilvēku, no kuriem aptuveni 8000 policija uzskata par vardarbīgi noskaņotiem. Kārtības uzturēšanai nosūtīti 20 000 policistu.