Porošenko aizliedzis Georga lentīšu nēsāšanu Ukrainā

© scanpix

Petro Porošenko parakstījis Georga lentīšu nēsāšanas aizliegumu. To Ukrainas prezidents apstiprinājis savā Twitter kontā.

Pirmdien, 12.jūnijā, Ukrainas prezidents Petro Porošenko parakstījis likumizmaiņas, kuru rezultātā tikušas aizliegtas Georga lentītes un visa ar tām saistītā simbolika, informē Ukrainas prezidenta preses dienests.

Likums tika pieņemts jau 16.maijā, bet tagad tas oficiāli stājies spēkā.

Rezultātā publiska tās izmantošana, kā arī izgatavošana un izplatīšana, var tikt sodīta ar no 150 līdz 300 neapliekamajiem minimālajiem ienākumiem, vai arī brīvības atņemšanai līdz 15 diennaktīm. Visos gadījumos tikšot konfiscēta arī pati Georga lentīte.

"Tā nav Otrā pasaules kara simbolika, bet gan simbols agresijai pret Ukrainu no 2014.gada līdz pat šodienai," paziņojis Porošenko, piebilstot, ka pie pieņemtā aizlieguma vainojama tikai Krievija un tās realizētā politika.

Politika

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēdē otrdien, 15. oktobrī, paredzēts spriest par samazinātu pievienotās vērtības nodokli ēdināšanas nozarē un tā ietekmi uz ēnu ekonomiku, liecina sēdes darba kārtība.

Svarīgākais