Putins: Ja Krievija sāktu karu ar ASV, neizdzīvotu neviens

© SCANPIX

Krievijas prezidents Vladimirs Putins atklājis savas domas par teorētiska kara ar ASV iznākumu, informē "Bloomberg''.

Amerikāņu režisors Olivers Stouns, filmējot dokumentālo seriālu par Krievijas prezidentu, veicis, nu jau skandalozu, sarunu ar Vladimiru Putinu. Tajā mūsu kaimiņvalsts līderis, sēžot pie automašīnas stūres un braucot pa Maskavas ielām, apspriedis ne tikai jau ierastās tēmās, kā par saspīlētājām attiecībām ar ASV un Edvarda Snoudena situāciju, bet arī sniedzis neparastu skaidrojumu kādēļ neņem brīvdienas.

"Es neesmu sieviete, tādēļ man nav grūtu dienu," Stounam skaidrojis Krievijas prezidents. "Es nevienu necenšos aizvainot. Tā ir dabiskā lietu kārtība."

Putins arī noliedzis, ka Krievijā tiktu diskriminētas seksuālās minoritātes, tomēr smiedams atzinis, ka "dušā ar tādām labprātāk neietu": "Kādēļ gan man viņu kārdināt [ejot kopā dušās]? Bet, ja nu kas, es protu džudo!"

Runājot par teorētisku karu pret ASV, Krievijas prezidents sniedzis jau tumšāku perspektīvu. "ASV pretraķešu bloks nepasargātu viņu teritoriju no kodoluzbrukumiem," domā Putins. "Neizdzīvotu neviens."

Stouna dokumentālā seriāla, kurš tapis laika posmā no 2015.gada jūlijam līdz 2017.gada februārim, par Putinu pirmās divas sērijas savu pirmizrādi piedzīvos amerikāņu kabeļtelevīzijas kanālā Showtime no 12.-15.jūnija.