Vācijas deputātiem aizliedz apmeklēt vācu karavīrus Turcijas dienvidos

f64/ att. ilustratīva nozīme © Scanpix

Turcija nav ļāvusi vairākiem Vācijas parlamenta deputātiem apmeklēt Indžirlikas bāzē, Turcijas dienvidos, dislocētos vācu karavīrus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Vācija apsver iespēju atsaukt karavīrus no bāzes.

Pērn delegācijai, kurā bija Vācijas parlamenta aizsardzības komitejas locekļi, arī sākotnēji tika liegts apmeklēt bāzi, bet vēlāk atļauja tomēr tika sniegta.

Scanpix

Atbilstoši pērnajiem datiem Indžirlikas bāzē bija izvietoti 250 vācu karavīri, kas tur atradās cīņai ar "Islāma valsti" izveidotās starptautiskās koalīcijas ietvaros. Viņu lielākā daļa veica kaujas operāciju atbalsta uzdevumus.

Politika

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis resorisko pārbaudi saistībā ar Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija komandas veidotajā filmā izteiktajiem pieļāvumiem, ka Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, iespējams, pret kukuļiem palīdzējuši Krievijas naftas kompānijas "Jukos" bijušajam vadības pārstāvim Leonīdam Ņevzļinam vērsties pret Kremļa opozicionāriem, aģentūra LETA uzzināja birojā.

Svarīgākais