Rinkēvičs aicina Krieviju pildīt Minskas vienošanos

© F64

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) pirmās tikšanās laikā ar Krievijas nozīmēto vēstnieku Latvijā Jevgeņiju Lukjanovu paudis bažas par situāciju Ukrainas austrumos un izteicis aicinājumu Krievijai pildīt Minskas vienošanos.

Kā informēja Ārlietu ministrijā, Rinkēvičs tikšanās laikā klāstīja, ka Krievija ir Latvijas kaimiņš, tomēr, lai gan vairākās un principiālās lietās tām atšķiras redzējumi, ir gatavība arī sadarboties tajās jomās, kas veicina praktisko un nozaru sadarbību - īpaši transporta nozarē, kultūras, robežu demarkācijas jautājumos, nelegālās migrācijas un organizētās noziedzības jomās.

Šā gada maijā Latvijā tiek plānota starpvaldību komisijas kārtējā sēde. "Esam gandarīti par līdzšinējo Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbību," sacīja ministrs.

Rinkēvičs arī pauda nopietnas bažas par šī brīža situāciju Ukrainas austrumos un aicināja Krieviju Normandijas formāta ietvaros konsekventi pildīt Minskas vienošanos.

Amatpersonas bija arī vienisprātis, ka ir jāturpina darbs pie Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju sadarbības plāna izstrādes nākamajam periodam.

Paredzēts, ka Lukjanovs darbam Latvijā tiks akreditēts 7.februārī.