Tramps parakstīs rīkojumu par imigrācijas ierobežošanu

© SCANPIX

Britu raidsabiedrība BBC informē, ka ASV prezidents Donalds Tramps trešdien parakstīs rīkojumu par imigrācijas un vīzu izsniegšanas ierobežošanu, kā arī paziņos par žoga būvniecību uz ASV un Meksikas robežas.

Kārtējo reizi Tramps par saviem plāniem paziņojis mikroblogošanas vietnē twitter. Otdienas vakarā viņš rakstīja: "Liela diena nacionālajai drošībai. Citu lietu starpā mēs uzbūvēsim sienu!"

Kā zināms, tad 45.ASV prezidents par plāniem būvēt žogu uz Meksikas un ASV robežas paziņoja jau priekšvēlēšanu kampaņas laikā. Tikmēr iekšzemes drošības ministrs Džons Kelijs norādījis, ka žogs uz ASV un Meksikas robežas tuvākajā laikā var netikt uzcelts.

Ārvalstu mediji arī informē, ka rīt Tramps varētu parakstīt rīkojumu, ar kura tiktu noteikti imigrācijas un vīzu izsniegšanas ierobežojumi.

Politika

Reaģējot uz situāciju Tuvajos Austrumos, Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA) Eiropas Savienības pārvadātājiem uz laiku aizliegusi izmantot Izraēlas un Libānas gaisa telpas, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.