Čadas un Nigēras spēki, nogalinot 200 islāmistus, atgūst Nigērijas pilsētu

© Scanpix

Čadas un Nigēras spēku uzbrukumā, nogalinot 200 grupējuma "Boko Haram" islāmistus, izdevies atgūt Damaskas pilsētu Nigērijā, pirmdien paziņojuši Čadas drošības spēki.

"Boko Haram" pilsētu pie Nigēras robežas kontrolēja kopš novembra. Uzbrukumā gājuši bojā desmit Čadas karavīri, bet 20 tikuši ievainoti.

Nigēras amatpersona no otrpus robežai esošās Difas apliecinājusi, ka pilsēta atgūta pēc smagas cīņas.

Ofensīva, kas sākās svētdien, sekojusi ilgstošai spēku koncentrēšanai Nigēras dienvidos. Tā ir jauna fronte reģiona cīņā ar islāmistu grupējumu, kurš sešos gados izpleties vairāku valstu teritorijās.

Uzbrukums sekoja audiopaziņojumam nedēļas nogalē, kurā "Boko Haram" līderis Abubakars Šekau apliecināja lojalitāti grupējumam "Islāma valsts".

Kopš 2009.gada, kad sākās konflikts ar "Boko Haram", nogalināti vairāk nekā 13 000 cilvēku, bet bez mājām palicis pusotrs miljons.

Čadas un Nigēras armija ietilpst Āfrikas Savienības multinacionālajos spēkos, kas nosūtīti palīdzēt Nigērijai cīņā ar "Boko Haram". Reģionālā koalīcija apliecina pieaugušās bailes par drošību, kopš grupējums veica uzbrukumus vairāku valstu teritorijās.

Politika

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais