Kaujās Doņeckā gājuši bojā vēl pieci mierīgie iedzīvotāji

© f64

Kaujās Ukrainas valdības spēku un Maskavas atbalstīto kaujinieku starpā Doņeckā trešdien vismaz pieci mierīgie iedzīvotāji gājuši bojā un 29 ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

"Naktī Doņeckā turpinājās artilērijas apšaudes," teikts pilsētas administrācijas paziņojumā. "Pieci mierīgie iedzīvotāji gājuši bojā. 29 guvuši dažādas smaguma pakāpes savainojumus. Plkst.9.30 militāras aktivitātes turpinājās. It visur dzirdami smago ieroču trokšņi."

Militārais eksperts Dmitro Timčuks trešdien paziņoja, ka kaujinieki Doņeckā pēdējo dienu laikā saņēmuši papildspēkus.

"Cita starpā pārdislocētas divas tanku vienības - kopumā 12 tanki un pārvietojamā remontdarbnīca - un vairākas "kājnieku" vienības," norādīja Timčuks.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Politika

Reaģējot uz situāciju Tuvajos Austrumos, Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA) Eiropas Savienības pārvadātājiem uz laiku aizliegusi izmantot Izraēlas un Libānas gaisa telpas, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Svarīgākais