Kemerons aicina iesaldēt Putina draugu oligarhu kontus

© Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons ierosinājis iesaldēt Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugu oligarhu kontus, pirmdien vēsta Ukrainas raidorganizācija "Hromadske". Ar šādu ierosinājumu Kemerons nācis klajā, uzstājoties britu parlamentā.

"Es aicinu iesaldēt to oligarhu kontus, kas ir no Vladimira Putina tuvākā loka, neraugoties uz to, vai viņi ir saistīti ar Krimas notikumiem vai nav," sacīja premjers.

Reaģējot uz Malaizijas lidmašīnas notriekšanu, Lielbritānija pieprasīs pastiprināt sankcijas pret Maskavu, vēršoties pret svarīgākajām Krievijas ekonomikas nozarēm, pat ja tas radītu īslaicīgas ekonomiskās problēmas pašiem, pirmdien paziņoja vicepremjers Niks Klegs.

Viņš norādīja, ka "pienācis laiks tālākai sankciju pastiprināšanai" un ka līdzšinējā bezdarbība Ukrainas jautājumā "nav nākusi mums par labu".

Klegs uzsvēra, ka Eiropas Savienībai (ES) ir laiks pāriet uz sankciju "trešo līmeni", kas paredz bloķēt veselu Krievijas ekonomikas sektoru pieeju Eiropas tirgum.

Ceturtdien Austrumukrainā tika notriekta lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas "Buk" izšāvušas Krievijas algotņu un vietējo separātistu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs svētdien paziņoja, ka raķešu sistēmu, kas izmantota lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīnas notriekšanā, separātistiem nodevusi Krievija.

ASV zina, precīzi kad, no kurienes un kādā trajektorijā raķete tika izšauta, uzsvēra Kerijs.

Politika

Ja mašīnas motorā dzirdams kāds “grabošais gultnis”, tad tas jānomaina pēc iespējas ātrāk. Jo ilgāk šo grabēšanu ignorē, jo lielākas iespējas, ka ķibele notiks pašā nepiemērotākajā brīdī ar postošākajām sekām. Evikas Siliņas valdībā šāds grabēšanas avots ir satiksmes ministrs Kaspars Briškens. Atļaušos teikt, ka viņš ir ne mazāks “grabošais gultnis” arī pašai partijai “Progresīvie”.

Svarīgākais