Teroristi pametuši arī Kramatorsku

© Scanpix/AP

Pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas kaujinieki pametuši arī Kramatorsku un devušies dienvidu virzienā, vēsta UNIAN.

Kolonna , kurā ietilpst vairāki bruņutransportieri, autobusi un kravas mašīnas pametušas Kramatorsku un devusies Doņeckas un Gorlovkas virzienā.

"Kramatorska ir izvietota neizdevīgi, to bija grūti sargāt, tāpēc mūsu komandieri pieņēma lēmumu atstāt pilsētu," izteicies kāds no teroristiem.

 Viņš arī norādījis, ka gan Slavjanskā, gan Kramatorskā esot palikušas  vienības, kas gatavas iesaistīties cīņās ar  Ukrainas armijas vienībām.

Kā stāsta Slavjanska iedzīvotāji, pašlaik pilsētā Ukrainas armijas vienības pārbaudot  vietējo iedzīvotāju dokumentus, aizdomīgās personas tiek aizturētas.

Savukārt Doņeckā ielās parādījušās teroristu bruņutehnikas un autobusu kolonas. Kaujinieki ieņemot armijas daļu, milicijas, kā arī bijušās apgabala administrācijas ēkas, kurās jau atradušiess Doņeckas tautas republikas kaujinieki.

 Jau ziņots, ka teroristi sestdien masveidā pamet sagrābtās pilsētas Doņeckas apgabalā un kolonnās virzījās uz apgabala galvaspilsētu.Kaujinieki izveidojuši divas transporta kolonnas - vienu veido bruņutehnika, kurā ir vismaz 20 vienības, savukārt otrajā ir džipi, smagās mašīnas "Kamaz" un vieglās automašīnas, kuru skaits pārsniedz divus simtus.

Sestdienas rītā no kaujinieku kontrolētās Slovjanskas aizbēdzis krievu algotņu bandu vadonis Igors Girkins (Strelkovs) un ievērojama daļa viņa kaujinieku, viņu izveidotie kontrolpunkti un pilsētas administrācija ir pamesta.

Tiek ziņots, ka autobusu un kravas automašīnu kolonnas ar kaujiniekiem dodas prom arī no Horļivkas pilsētas, virzoties uz Doņecku.