Ievērojams daudzums teroristu bēguši no Slovjanskas

© Scanpix

Ievērojams daudzums teroristu pametuši Ukrainas austrumu pilsētu Slovjansku, tur ir palikuši tikai algotņi, tiek pārbaudīta informācija par tā dēvētās "Doņeckas tautas republikas" kaujinieku komandiera Igora Strelkova nāvi, pirmdien paziņoja pretterorisma operācijas preses sekretārs Vladislavs Seļezņovs.

"Pēc mūsu izlūkošanas datiem, no Slovjanskas bēguši daudzi teroristi, "kazaki" un tā dēvētie zemessargi. Viņi bēga pāri purviem un cauri mežu audzēm laikā, kad viņu kolēģi viņus piesedza, apšaudot pretterorisma operācijas drošībnieku kontrolpunktus. Pilsētā palikuši algotņi, kuru vidū, par brīnumu, ir arī tumšādaini algotņi. Ko viņi tur dara, pašlaik ir mīkla," sacīja Seļezņovs.

"Kas attiecas uz diversanta Strelkova (Girkina) nāvi, tad ir pilnīgi iespējams, ka viņš kaut kāda vietējā iedzīvotāja izskatā gribēs pamest Slovjansku, tāpēc tiek aktīvi izplatīta informācija par viņa nāvi. Šī informācija tiek pārbaudīta," norādīja Seļezņovs.

Saskaņā ar jaunāko informāciju Slovjanskā palikušie teroristi veido pozīcijas un tranšejas ar ložmetējiem. Pa pilsētu kravas automašīnās pārvietojas mīnmetēju un artilērijas vienības. Tās nemitīgi maina pozīcijas, lai nekļūtu par aviācijas mērķi.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV.