Putins Francijā runās ar Merkeli par Ukrainu

© Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien Francijā tiksies ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, otrdien paziņojis Putina ārpolitikas padomnieks Jurijs Ušakovs.

Tikšanās notiks no rīta pirms pasākumiem par godu 70.gadadienai kopš sabiedroto spēku desanta Normandijas krastā 1944.gada 6.jūnijā.

Putinam un Merkelei otrdien bija telefonsaruna un "viedokļu apmaiņa par Ukrainu", informēja Kremlis.

"Krievijas prezidents un Vācijas kanclere pauda atbalstu saskaņotu pasākumu attīstīšanai, lai deeskalētu krīzi," norādīts Kremļa paziņojumā.

Abi līderi apsprieduši arī starp Krieviju, Eiropas Savienības (ES) un Ukrainu notiekušās sarunas par Maskavas draudiem apturēt gāzes piegādes Ukrainai.

Sīkāku informāciju Kremlis nesniedza.

Putins ceturtdien dosies uz Franciju, kur tiksies ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu, bet piektdien piedalīsies pasākumos par godu Normandijas desanta 70.gadadienai un tiksies ar Merkeli, kā arī Lielbritānijas premjerministru Deividu Kemeronu.

Gadadienas ceremonijas apmeklēs arī ASV prezidents Baraks Obama, bet divpusēja Putina un Obamas tikšanās nav plānota, norādīja Ušakovs.

Putins neplāno tikties arī ar Ukrainas jaunievēlēto prezidentu Petro Porošenko, kurš arī uzaicināts uz šiem pasākumiem.

Politika

Ja mašīnas motorā dzirdams kāds “grabošais gultnis”, tad tas jānomaina pēc iespējas ātrāk. Jo ilgāk šo grabēšanu ignorē, jo lielākas iespējas, ka ķibele notiks pašā nepiemērotākajā brīdī ar postošākajām sekām. Evikas Siliņas valdībā šāds grabēšanas avots ir satiksmes ministrs Kaspars Briškens. Atļaušos teikt, ka viņš ir ne mazāks “grabošais gultnis” arī pašai partijai “Progresīvie”.

Svarīgākais