ASV līdz šim nav manījušas Krievijas centienus pārliecināt kaujiniekus Ukrainā nolikt ieročus

© scanpix

ASV līdz šim nav manījušas pazīmes, ka Maskava censtos pārliecināt kaujiniekus Ukrainas austrumos nolikt ieročus un netraucēt rīkot prezidenta vēlēšanas 25.maijā, otrdien pavēstīja Baltā nama preses pārstāvis Džejs Kārnijs.

"Mēs pagaidām neesam redzējuši pazīmes, ka Krievija izmanto savu ietekmi, lai pārliecinātu separātistus atbrīvot ēkas, nelikt šķēršļus vēlēšanām un tā tālāk," preses brīfingā paziņoja Kārnijs.

Viņš atgādināja, ka ASV un sabiedrotie ir gatavi noteikt jaunas sankcijas Krievijai gadījumā, ja nonāks pie secinājuma, ka Maskava centusies traucēt vēlēšanām Ukrainā.

Kārnijs uzsvēra, ka lielā daļā Ukrainas gatavošanās vēlēšanām notiek sekmīgi, vienlaikus atzīstot, ka separātistu kontrolētajos rajonos balsošanu būs sarežģīti organizēt.

"Gribētu norādīt, ka vēlēšanu sarīkošana Ukrainā ir pilnībā veicams uzdevums, neskatoties uz to, ka pastāv salīdzinoši nelieli problemātiskie rajoni," sacīja Kārnijs. "Mēs ceram, ka Krievija izlems pareizi izmantot savu ietekmi, lai panāktu šo vēlēšanu sarīkošanu."

Svarīgākais