EP deputāti vērtēs, kā notiek solītā munīcijas piegāde Ukrainai

© f64.lv, Kaspars Krafts

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti otrdien, 21.novembrī, iztaujās Eiropas Komisiju (EK) par to, kā Eiropas Savienība (ES) pilda savas saistības piegādāt Ukrainai vienu miljonu artilērijas munīcijas lādiņu, informē EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Šī gada sākumā ES dalībvalstu ministri vienojās līdz 2024. gada martam nodrošināt Ukrainai vienu miljonu artilērijas munīcijas lādiņu, izmantojot dalībvalstu krājumus un veicot kopīgu iepirkumu.

Kijivas bruņotie spēki bieži ir uzsvēruši munīcijas trūkuma problēmu. Tomēr pēdējā laikā Eiropas augstākās amatpersonas ir norādījušas, ka ES ir grūtības sasniegt izvirzīto mērķi.

Jautājumu laikā EP deputāti paredzējuši iztaujāt EK par iemesliem un to, kā ES var labāk atbalstīt Ukrainu.

LETA jau rakstīja, ka 2022.gada decembrī Maskava izvirzīja Rietumiem ultimātu, pieprasot apturēt tālāku NATO paplašināšanos uz austrumiem, kā arī alianses infrastruktūras demontāžu tā dēvētajās jaunajās dalībvalstīs, atjaunojot stāvokli, kāds pastāvēja uz 1997.gada 27.maiju, tas ir, pirms pirmās NATO paplašināšanās.

Putins piedraudējis, ka gadījumā, ja Maskava nesaņems viņa pieprasītās "drošības garantijas", viņam nāksies īstenot "militāri tehniskus pasākumus". Taču ASV un citas NATO dalībvalstis tolaik paziņoja, ka šīs prasības ir nepieņemas un nav pat apspriežamas, taču izrādījušas gatavību runāt par ieroču kontroli, raķešu izvietošanu un par pasākumiem savstarpējās uzticības stiprināšanai.

Pagājušā gada 24.februārī Krievijas armija iebruka Ukrainā, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus.

Politika

Krievijas troļļu ferma ir radījusi un izplatījusi nepatiesu apgalvojumu, ka viceprezidente Kamala Herisa 2011. gada jūnijā bija iesaistīta ceļu satiksmes negadījumā, kura rezultātā tika paralizēta 13 gadus veca meitene, atsaucoties uz “Microsoft” paziņojumu, vēsta raidsabiedrība “CBS News”.

Svarīgākais