ES ministri cer šodien vienoties par dabasgāzes cenu griestiem

© f64.lv, Kaspars Krafts

Par enerģētiku atbildīgie Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ministri cer pirmdien vienoties par dabasgāzes vairumtirdzniecības cenas griestiem, nepieciešamības gadījumā pārbalsojot Vāciju, kas tam pretojas.

"Es centīšos panākt vienošanos līdz šīs dienas beigām," paziņojis Čehijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrs Jozefs Sīkela, kurš vada sarunas.

Sīkela norādīja, ka viens veids, kā izbeigt mēnešiem ilgās ES valstu domstarpības šajā jautājumā, ir balsot par kompromisa priekšlikumu, nevis mēģināt panākt vienprātīgu atbalstu.

"Tas, protams, būtu iznākums, kas nav vēlams," atzinis Vācijas ekonomikas ministrs Roberts Habeks, uzsverot, ka Vācijas bažas ir pamatotas.

"Nevienam, vismazāk man, nav nekas pret zemām cenām gāzes tirgū. Mēs vienkārši zinām no iepriekšējām tirgus intervencēm, ka mums jābūt ļoti uzmanīgiem, lai, gribot labo, neizraisītu slikto," norādījis Habeks.

Politika

Par to, kāpēc šī valdība ir iestigusi un kāpēc premjerei Siliņai ir nesekmīgs vērtējums, par to, kāpēc ministri valdības sēžu laikā “sēž” telefonos un kāpēc Briškens ir ideāls ministrs – un vēl par daudz ko citu intervijā ar politologu Filipu Rajevski.

Svarīgākais