"Eurostat": Latvija ierindojas starp sešām ES valstīm ar rūpniecības produkcijas apmēra kritumu

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā septembrī salīdzinājumā ar 2021.gada devīto mēnesi samazinājusies par 3,7%, tādējādi tai esot starp sešām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kritums, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" pirmdien publicētie dati par 26 ES dalībvalstīm.

Vēl kritums šajā periodā fiksēts Igaunijā (-7,5%), Slovākijā (-1,9%), Grieķijā (-1%), Itālijā (-0,5%) un Slovēnijā (-0,1%).

Savukārt straujākais pieaugums bijis Īrijā (+31%), Dānijā (+19%), Maltā (+14,2%) un Ungārijā (+11,7%). Lietuvā rūpniecības produkcijas izlaide septembrī gada griezumā pieaugusi par 2,3%.

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide septembrī salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada palielinājusies par 5,7%, bet eirozonā - par 4,9%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - augustu - rūpniecības produkcijas izlaide gan ES, gan eirozonā septembrī pieaugusi par 0,9%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies 11 valstīs, straujākais kāpums bijis Īrijā (+11,9%), Beļģijā (7,1%), kā arī Ungārijā un Nīderlandē (abās valstīs +1,6%), Polijā rūpniecības produkcijas izlaide saglabājusies nemainīga, bet lielākais samazinājums reģistrēts Lietuvā (-8,2%), Grieķijā (-4,5%) un Igaunijā (-3,6%). Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide sarukusi par 0,9%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Kipru.

Svarīgākais