Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Rinkēvičs: Pienācis laiks diskusijai par nākamo sankciju kārtu pret Krieviju un Baltkrieviju

© Dmitrijs Suļžics / F64

Nepieciešams palielināt Eiropas Savienības (ES) investīcijas enerģētikas vajadzībām, uzskata Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā informēja Ārlietu ministrijā, pirmdien ministrs Briselē piedalījās ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē, kurā laikā notika diskusija par šā gada 30.maija un 31.maija ārkārtas Eiropadomes sagatavošanu. Eiropadomes izskatāmo jautājumu lokā būs situācija Ukrainā, enerģētikas, kā arī ES drošības un aizsardzības politikas jautājumi.

Sanāksmē ārlietu ministrs runāja par ES enerģētikas politiku. Ministrs vērsa uzmanību uz nepieciešamību vienoties par visiem elementiem, kas ļaus tālāk ES diversificēt energoapgādes ceļus un nodrošināt energoapgādi par pieņemamām cenām. Atjaunojamie enerģijas avoti un energoefektivitāte joprojām ir stūrakmens ES centienos mazināt energoatkarību.

Ministrs uzsvēra, ka pēc iespējas ātrāk jāpieņem sestā sankciju kārta, kurā jābūt iekļautam Krievijas naftas embargo. Viņa ieskatā, ir arī jāsāk diskusija par nākamo sankciju kārtu pret Krieviju un Baltkrieviju, jo Krievijas īstenotais karš Ukrainā turpinās.

Rinkēvičs uzsvēra, ka jāturpina arī veicināt ES neatkarība un atjaunojamā enerģija, vienlaikus meklējot risinājumus enerģētikas cenu samazināšanai.