Eiropas Savienība sniegusi atbildi uz Krievijas ierosinājumiem par drošību Eiropā

© Ģirts Ozoliņš / F64

Eiropas Savienība (ES) sniegusi kolektīvu atbildi uz Krievijas ierosinājumiem bloka dalībvalstīm par drošību Eiropā, ceturtdien paziņojusi Brisele.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs šodien paziņoja, ka ES kolektīvā atbilde uz viņa vēstulēm, kas janvāra beigās nosūtīta visām 27 bloka dalībvalstīm, var novest pie sarunu pārtraukšanas.

ES diplomāti ziņu aģentūrai "Reuters" izteikušies, ka Lavrova nosūtītās vēstules uztvertas kā mēģinājums sašķelt ES, kas apsver ekonomisko sankciju piemērošanu Krievijai gadījumā, ja tā uzbruktu Ukrainai.

Eiropas Komisija (EK) paziņoja, ka ES augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žuzeps Borels nolēmis atbildēt visu ES dalībvalstu vārdā, lai izrādītu vienotību.

"Eiropas Savienības dalībvalstis vienojās, ka augstākajam pārstāvim būtu jāatbild uz ministra Lavrova vēstījumu visu 27 vārdā," paziņoja EK.

Krievija apstiprinājusi, ka vēstuli ir saņēmusi.

Neviena puse nav atklājusi vēstules saturu, bet diplomāti norāda, ka saturs saistīts ar Krievijas pieprasītajām tā dēvētajām drošības garantijām un ES centieniem atrisināt spriedzi Rietumu attiecībās ar Maskavu ar diplomātijas palīdzību.

Svarīgākais