Polija koordinēs 35 miljonus eiro vērto ES vakcīnu piegādi Austrumu partnerības valstīm

© AP/Scanpix/Leta

Polija pirmdien parakstījusi vienošanos, kas paredz koordinēt 35 miljonus eiro vērto Eiropas Savienības (ES) Covid-19 vakcīnu programmu sešās Austrumu partnerības valstīs.

Sašas valstis, kas saņems atbalstu, ir Ukraina, Gruzija, Moldova, Armēnija, Azerbaidžāna un Baltkrievija, pavēstīja Polijas Radio ziņu aģentūra IAR.

Vienošanos Briselē parakstīja Polijas ārlietu ministrs Zbigņevs Rau, ES kaimiņattiecību un paplašināšanās komisārs Olivērs Vārheji un Polijas attīstības bankas BGK vadītāja Beata Dašinska-Muzička.

Vakcinācijas kampaņa ir "vēl viens piemērs solidaritātei ar Austrumu partnerības reģionu", un tās uzsākšana ir "svarīga diena Eiropas solidaritātei", sacīja Rau.

Iniciatīva, kas tiks īstenota divus gadus un izmaksās 35 miljonus eiro, tika apstiprināta divas dienas pirms Austrumu partnerības samita Briselē.

ES austrumu kaimiņvalstis saņems vakcīnas bez maksas, un Polijas uzdevums būs izvērtēt pieprasījumu un informēt ES galvaspilsētas par vakcinācijas vajadzībām atbalstu saņemošajās valstīs.

Eiropas Komisija risinās programmas finanšu puses jautājumus ar ES dalībvalstīm, vēsta IAR.

Svarīgākais