Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Rokasgrāmatā apkopo finansējuma iespējas, kas kultūras un radošajām nozarēm pieejamas ES līmenī

© Lauris Aizpurietis / F64

Izveidota interaktīva rokasgrāmata "CulturEU", kurā apkopotas finansējuma iespējas, kas kultūras un radošajām nozarēm pieejamas Eiropas Savienības (ES) līmenī, informēja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecība Latvijā Komunikācijas ģenerāldirektorātā.

Rokasgrāmata tika izstrādāta, lai palīdzētu kultūras un radošajās nozarēs strādājošiem visu veidu un lielumu partneriem orientēties ES finansējuma vidē, saprast, kādas iespējas tiem ir pieejamas, un galu galā vieglāk piekļūt ES finansējumam.

Ieinteresētās personas var automātiski atlasīt attiecīgās finansējuma iespējas, pamatojoties uz savām vajadzībām, nozari un pārstāvētās organizācijas veidu. To papildina piemēri un paraugu prakse.

Plānots, ka "CulturEU" tiks regulāri atjaunināta ar jaunāko informāciju par gaidāmajiem jauniem uzaicinājumiem, un 2022.gada sākumā tā būs pieejama visās ES valodās.

EK paziņojumā norādīts, ka kultūras un radošās nozares ir smagi skāruši plašie ierobežojumi, kas noteikti Covid-19 pandēmijas laikā. Kopš pandēmijas sākuma EK, papildinot un atbalstot dalībvalstu darbības, ir veikusi vairākus pasākumus ar mērķi novērst koronavīrusa krīzes sekas radošajās un kultūras nozarēs, piemēram, nodrošinājusi finansiālu atbalstu un sadarbību ES līmenī, vienlaikus ievērojot valstu kompetenci, kā arī ieguldījumus.

EK norāda, ka turpinās koordinēt un veicināt viedokļu apmaiņu ES līmenī, lai apsvērtu pašreizējās grūtības un iespējas, kādas ir kultūras un radošajās nozarēs.