Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Aicina ieviest amatniecības un rūpniecības ražojumu izcelsmes ģeogrāfiskās norādes

© Dmitrijs Suļžics / F64

Eiropas Reģionu komiteja aicinājusi Eiropas Savienībā (ES) ieviest amatniecības un rūpniecības ražojumu izcelsmes ģeogrāfiskās norādes, informēja Reģionu komitejā.

Šāds priekšlikums iekļauts viedoklī, kas pieņemts šonedēļ notiekošajā Reģionu komitejas plenārsesijā.

Kā piemēru izmantojot pārtikas produktu ģeogrāfiskās izcelsmes norādes, jaunā sistēma palīdzētu cīnīties pret viltošanu, nosargāt darbavietas un ražojumus, kas ir daļa no Eiropas kultūras mantojuma, uzsver Reģionu komiteja.

Bohēmijas kristāls no Čehijas, Zolingenes galda piederumi no Vācijas, Limožas porcelāns no Francijas vai Donegalas tvīds no Īrijas ir tikai daži Eiropas ražojumu piemēri, kas ir ne tikai gadsimtiem ilgu amatniecības tradīciju simboli, bet arī daļa no Eiropas kultūras mantojuma, kas ir labi pazīstams un augstu vērtēts gan ES, gan ārpus tās, norāda Reģionu komiteja.

Plenārsesijā pieņemtajā viedoklī Reģionu komiteja aicina Eiropas Komisiju izstrādāt juridisko ietvaru, lai aizsargātu amatniecības un rūpniecības ražojumus ES līmenī. Tas uzlabotu ražotāju konkurētspēju, paaugstinātu to reputāciju un palielinātu patērētāju vēlmi šos ražojumus iegādāties.

Eiropas Reģionu komiteja ir Eiropas Savienības padomdevēja struktūra, kurā darbojas vēlēti reģionālo un vietējo pašvaldību pārstāvji no 27 ES dalībvalstīm. Reģionu komitejā tie pauž viedokli par ES tiesību aktiem, kuri tieši ietekmē vietējās un reģionālās pašvaldības.