Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

PVO Eiropā saskata "iedrošinošas pazīmes" saistībā ar Covid-19 izplatību; vai ļaunākais aiz muguras?

© AP/SCANPIX/LETA

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas birojs ceturtdien paziņoja, ka saskata "iedrošinošas pazīmes" saistībā ar koronavīrusa izplatību, taču brīdināja, ka ir pāragri teikt, vai ļaunākais ir jau aiz muguras.

"Lai arī situācija saglabājas ļoti nopietna, mēs sākam saskatīt dažas iedrošinošas pazīmes. Itālija, kur ir lielākais gadījumu skaits reģionā, ir pieredzējusi nedaudz lēnāku pieauguma tempu, lai gan ir pāragri teikt, ka pandēmija šajā valstī sasniedz kulmināciju," preses konferencē pavēstīja PVO Eiropas reģionālais direktors Hanss Klūge.

PVO Eiropas birojs paziņoja, ka līdz šim kontinentā reģistrēti vairāk nekā 220 000 Covid-19 vīrusa gadījumu un 11 987 nāves gadījumi. Saskaņā ar aģentūras AFP aplēsēm, balstoties uz oficiāliem datiem, reģistrēto koronavīrusa gadījumu skaits Eiropā pārsniedzis 250 000.

Pēc Klūges teiktā, viņi drīz varēs noteikt, cik lielā mērā Eiropā ieviestie ierobežojošie pasākumi ir ietekmējuši koronavīrusa izplatību.

Taču viņš arī brīdināja valdības un iedzīvotājus apzināties "jauno realitāti", kādu radījusi pandēmija, un gatavoties ilgtermiņa sekām.

"Šis nebūs sprints, šis būs maratons," sacīja Klūge.