Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Par "Gada Eiropas cilvēku Latvijā" atzīts Ralfs Eilands

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Par "Gada Eiropas cilvēku Latvijā" atzīts mūziķis Ralfs Eilands.

Sabiedriskā balsojumā noteiktā laureāta vārdu šodien "Gada Eiropas cilvēks Latvijā" apbalvošanas pasākumā nosauca Valsts prezidents Egils Levits.

Kā ziņots, sabiedriskā balsojuma noslēdzošo trijnieku veidoja festivāla "Lampa" direktore un fonda atvērtai sabiedrībai "Dots" izpilddirektore Ieva Morica, filmas "Dvēseļu putenis" galvenā personāža atveidotājs, Eiropas Parlamenta vēstnieku skolas vēstnieks Oto Brantevics, kā arī mūziķis Eilands.

Kandidātus šim titulam izvirzīja šogad rudenī un tos ar lielāko balsu skaitu iekļāva "Top10". Bez jau minētajiem, "Top10" bija iekļauta arī Latvijas Žurnālistu asociācijas vadītāja Arta Ģiga, Latvijas vēstniece Lielbritānijā un Ziemeļīrijā Baiba Braže, filmas "Oļegs" režisors Juris Kursietis, Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes priekšsēdētāja Kristīne Saulīte, ārsts, profesors Uģis Gruntmanis, kā arī Eiropas Komisijas ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāja Ilze Juhansone un Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs (V).

Biedrība "Eiropas Kustība Latvijā" pēc iedzīvotāju balsojuma jau 22 gadu pēc kārtas piešķir titulu "Gada Eiropas cilvēks Latvijā", ko saņem cilvēks, kurš ar saviem darbiem šajā gadā devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanai Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanai Latvijā. Pagājušajā gadā titulu saņēma pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits.