Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Darbu sāk Urzulas fon der Leienas vadītā Eiropas Komisija

© AFP/SCANPIX?LETA

Šodien darbu sāk Eiropas Komisijas (EK) prezidentes Urzulas fon der Leienas vadītā Komisija, noskaidrots Eiropas Parlamentā.

Eiropas Parlaments 27.novembrī apstiprināja jauno Komisju ar 461 balsīm par un 157 pret, bet 89 deputāti balsojumā atturējās.

Pēc jaunās Komisijas apstiprināšanas EK atbildīgais viceprezidents Valdis Dombrovskis (JV) savā "Twiter" kontā ierakstīja, ka izjūt gandarījumu par EP atbalstu Leienas komisijai.

"Turpināšu darbu pie ekonomikas, finanšu un sociāliem jautājumiem. Mums jānodrošina ne tikai ekonomiskā izaugsme, bet arī tas, lai ekonomiskās izaugsmes augļus sajustu visi iedzīvotāji savos maciņos," rakstīja atbildīgais viceprezidents.

Tāpat Dombrovskis norādīja, ka Eiropa ir apņēmusies būt par pirmo klimata neitrālo kontinentu pasaulē līdz 21.gadsimta vidum.

"Ir svarīgi nodrošināt, lai šī parēja uz klimata neitrālu ekonomiku notiktu sociāli taisnīgi, lai netiktu negatīvi ietekmēti mazāk aizsargātie sabiedrības slāņi," savā "Twitter" kontā norādīja Dombrovskis.

Jaunajā EK būs astoņi viceprezidenti - Dombrovskis, Margrēte Vestagere, Franss Timmermanss, Žozeps Borreljs, Margaritis Shins, Marošs Šefčovičs, Vera Jourova un Dubravka Šuica.

Trim no viceprezidentiem - Dombrovskim, Vestagerei, Timmermansam - būs dubultas funkcijas jaunajā EK. Dombrovskis koordinēs darbu pie "ekonomikas, kas darbojas cilvēku labā", Vestagere koordinēs visu darbu, lai Eiropa pielāgotos digitālajam laikmetam, bet Timmermanss koordinēs darbu pie Eiropas Zaļā līguma.