Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

EP nebalsos par breksita vienošanos pirms to neizdarīs Lielbritānija

© AFP/SCANPIX/LETA

Eiropas Parlaments (EP) nebalsos par breksita vienošanās ratificēšanu, kamēr to nebūs izdarījis Lielbritānijas parlaments, pirmdien paziņojušas amatpersonas.

Tādējādi mazticams, ka EP deputāti ratificēs vienošanos šonedēļ, kamēr parlamenta sēdes notiek Strasbūrā, un eiroparlamentāriešiem vēlāk nāksies sapulcēties uz īpašu EP sēdi Briselē.

Pašreiz plānots, ka Lielbritānija no Eiropas Savienības (ES) izstāsies 31.oktobrī. Tas nozīmē, ka balsojumam EP būtu jānotiek nākamnedēļ.

EP preses pārstāvis Žaume Duks atklāja, ka EP priekšsēdētājs Dāvids Sasoli vēl šodien tiksies ar partiju līderiem, lai oficiāli apspriestos par īpašas EP sēdes noorganizēšanu, bet lēmums jau ir skaidrs.

"Tas nav Eiropas Parlaments, kas pārtrauks vai mēģinās palēnināt vai paātrināt procesu, kas pašreiz atrodas britu institūciju rokās," sacīja Duks.

"Ratificēšanā parlaments būs pēdējais. EP ratificēs tikai tad, kad ratifikācijas process būs pabeigts Lielbritānijā," žurnālistiem paziņoja Duks.

EP "Breksita" komitejas priekšsēdētājs Gijs Verhofstats apstiprināja, ka šādu pieeju ieteiks atbalstīt arī partiju līderiem.