Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Jaunnedēļ izvērtēs Junkera vadītās Eiropas Komisijas 5 gadu laikā paveikto

© EPA/ SCANPIX/ LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti jaunnedēļ sarunā ar Žanu-Klodu Junkeru izvērtēs, ko aizvadītajā piecgadē paveikusi viņa vadītā Eiropas Komisija,  informēja EP pārstāvji.

Kopš stāšanās amatā 2014.gada 1.novembrī Junkera komisijai nācies risināt daudz problēmu, tostarp breksitu, eirozonas krīzi, klimata pārmaiņas, jauniešu bezdarbu, migrāciju, ārvalstu iejaukšanos demokrātijas procesos un dezinformāciju, pamattiesību un tiesiskuma pārkāpumus, digitalizācijas radītos izaicinājumus, starptautiskās spriedzes saasināšanos un neskaitāmos bruņotos konfliktus pie Eiropas Savienības ārējas robežas.

22.oktobra rītā debatēs EP deputāti novērtēs Junkera komisijas sniegumu šo problēmu risināšanā.

Kā ziņots, par nākamo EK priekšsēdētāju izvēlēta Urzula fon der Leiena. Balsojums par jaunā EK sastāva apstiprināšanu amatā bija paredzēts Strasbūras plenārsēdē nākamajā trešdienā, bet EP deputāti nolēma to atlikt, aģentūrai DPA trešdien paziņojuši avoti EP.

Bija paredzēts, ka Leienai, kas pārstāv Vācijas konservatīvos, EK prezidentes amatā jāstājas 1.novembrī, taču EP deputātu atteikšanās akceptēt vairākus kandidātus uz komisāru amatiem, ir mainījusi sākotnējo grafiku.