Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Džonsons Briseli un breksita pretiniekus parlamentā apsūdz "šausmīgā sadarbībā"

© AFP/SCANPIX/LETA

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons trešdien Briseli un breksita pretiniekus britu parlamentā apsūdzēja "šausmīgā sadarbībā", kas Lielbritāniju var novest pie bezvienošanās breksita.

Džonsons kritizēja Eiropas Savienību (ES), ka tā ieņēmusi bezkompromisa nostāju pret Londonu, jo uzskata, ka breksits var tikt apstādināts Lielbritānijas parlamentā.

Briselei jāiziet uz kompromisiem, lai izvairītos no tā, ka Lielbritānija pamet ES 31.oktobrī bez vienošanās, atbildot uz interesentu jautājumiem sociālajā tīklā "Facebook", norādīja premjers.

"Izveidojusies šausmīga sadarbība starp cilvēkiem, kas uzskata, ka viņi var nobloķēt breksitu parlamentā, un mūsu Eiropas draugiem," skaidroja Džonsons.

"Viņi it nemaz neiziet uz kompromisiem attiecībā uz izstāšanās vienošanos, jo viņi joprojām uzskata, ka breksitu iespējams nobloķēt parlamentā," norādīja premjers. "Tas ir šausmīgi - jo ilgāk tas velkas, jo iespējamāks, protams, kļūst tas, ka mēs būsim spiesti izstāties bezvienošanās breksita ceļā."

Džonsons skaidroja, ka nevēlas breksitu bez vienošanās, tomēr Brisele nedod iespēju no tā izvairīties.

"Jo vairāk viņi uzskata, ka ir izredzes uz breksita nobloķēšanu parlamentā, jo uzstājīgāk viņi turas pie savas pozīcijas," skaidroja Džonsons.