Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

AP atbalstīs Dombrovska kandidatūru eirokomisāra amatam

© F64 Photo Agency

Apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) pārstāvju sapulce ceturtdien paplašinātā sēdē nolēmusi atbalstīt pašreizējā Eiropas Komisijas viceprezidenta Valda Dombrovska (JV) virzīšanu eirokomisāra amatam.

Kā aģentūru LETA informēja AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts, politiskās apvienības pārstāvju sapulce paplašinātā sēdē, klātesot apvienības partiju valžu pārstāvjiem, Saeimas, Rīgas domes un Eiropas Parlamenta deputātiem, lēma paust atbalstu Dombrovskim kā Eiropas Savienības komisāra amata kandidātam no Latvijas.

Latvijā tiesības nominēt pārstāvi darbam EK ir piešķirtas premjeram, taču lēmums šajā jautājumā ir atkarīgs arī no koalīcijas partneru viedokļiem.

Dombrovskis līdz šim izskanējis kā vienīgais reālais eirokomisāra kandidāts no Latvijas. Koalīcijas partneri par Latvijas eirokomisāra kandidātu spriedīs pirmdien, 10.jūnijā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādījis, ka koalīcijā nav izskanējuši citu iespējamu kandidātu vārdi uz šo amatu, kā arī viņš neesot sadzirdējis iebildumus pret Dombrovska kandidatūru.