Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Dombrovskis: Latvijas ES komisāru izraudzīsies premjers

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas Eiropas Savienības (ES) komisāra amata pretendenta izraudzīšanās ir premjera kompetencē, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis (JV), vaicāts, kā vērtē savas izredzes turpināt ieņemt komisāra amatu.

Dombrovkis savas izredzes plašāk nekomentēja, vien piebilda, ka premjers Krišjānis Kariņš (JV) solījis šim jautājumam "ķerties klāt".

LETA jau vēstīja, ka valdību veidojošās partijas šodien pārrunās jautājumu par Latvijas ES komisāra izraudzīšanos.

"Jaunās Vienotības" labie rezultāti Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās nāk par labu EK viceprezidenta Dombrovska iespējām turpināt ieņemt komisāra amatu, uzskata aģentūras LETA aptaujātie "Jaunās Vienotības" politiķi Arvils Ašeradens un Ainars Latkovskis.

Arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) EP vēlēšanu saraksta līderis Roberts Zīle norādījis, ka, ņemot vērā EP vēlēšanu rezultātus, komisāra amats pienāktos Dombrovskim. Zīle skaidroja, ka jau pirms vēlēšanām uzturēja pieeju, ka komisāra amats ir jāieņem kandidātam ar pieredzi un kurš būs parādījis labākos rezultātus EP izraudzīšanās procesā.

Vislielāko atbalstu - ap 26% - EP vēlēšanās saņēmusi "Jaunās Vienotība". Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par VL-TB/LNNK - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,3% balsstiesīgo.

Attiecīgi JV, "Saskaņa" un VL-TB/LNNK varētu iegūt pa diviem mandātiem EP, bet AP un LKS - pa vienam.