Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Pēc 70% balsu saskaitīšanas stabilu pirmo vietu gūst "Jaunā Vienotība"

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Pēc aptuveni 70% balsu saskaitīšanas Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultāti būtiski nemainās un stabilu pirmo vietu gūst "Jaunā Vienotība" (JV), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Lielāko atbalstu līdz šim saņēmusi JV - ap 26%. Tad seko "Saskaņa" ar 17,8% vēlētāju balsīm un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - ar aptuveni 16%. Savukārt apvienība "Attīstībai/Par!" saņēmusi nedaudz virs 11%.

Partija "Latvijas Krievu savienība" ieguvusi 6,53% vēlētāju atbalstu, bet 5% barjeru arī pārvarējusi Zaļo un zemnieku savienība un Latvijas Reģionu apvienība.

Nav droši zināms, ka EP būs pārstāvētas partijas, kuras ar nelielu balsu pārsvaru pārsniegs 5% barjeru. Tas būs atkarīgs no aprēķina, kas būs jāveic atbilstoši likumā noteiktajai matemātiskajai formulai.

Pašlaik nav saskaitīta aptuveni ceturtdaļa Vidzemes iecirkņu un trešdaļa Rīgas iecirkņu.

Kā ziņots, sestdien Latvijā notika EP vēlēšanas, un plkst.20 vēlēšanu iecirkņi tika slēgti. Vēlēšanu rezultāti gan tiks paziņoti naktī uz pirmdienu, kad vēlēšanas noslēgsies visās ES valstīs.