Leiboristi atbalsta atkārtotu "Breksita" referendumu

© AFP/Scanpix

Opozīcijā esošie leiboristi pirmdien paziņojuši, ka partijas līderis Džeremijs Korbins aicinās atbalstīt atkārtotu referendumu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Trešdien Lielbritānijas parlamentā paredzētas kārtējās debates un balsojumi par "Breksita" stratēģiju, un paredzams, ka cita starpā likumdevēji balsos par priekšlikumu, kas paredz izstāšanās vienošanos nodot apstiprināšanai referendumā.

Saskaņā ar Korbina biroja izplatīto runas tekstu, leiboristu līderis, uzrunājot partijas frakcijas deputātus, pirmdien aicinās atbalstīt tautas nobalsošanu, lai neļautu "valstij uzspiest katastrofālo toriju "Breksitu"".

Leiboristi atbalstīs arī savas frakcijas locekles Ivetas Kūperes priekšlikumu, kas paredz parlamentam piešķirt tiesības uzspiest premjerministrei Terēzai Mejai pašreiz paredzētā "Breksita" termiņa - 29.marta - atlikšanu.

Politika

Reaģējot uz situāciju Tuvajos Austrumos, Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA) Eiropas Savienības pārvadātājiem uz laiku aizliegusi izmantot Izraēlas un Libānas gaisa telpas, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Svarīgākais