Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Sudrabas partija ar LSDSP, KDS un GKL plāno startēt EP vēlēšanās

© F64 Photo Agency

Partija "No sirds Latvijai" (NSL), kura grasās sevi pārsaukt par partiju "Atmoda", gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās plāno startēt vienā sarakstā ar Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju, "Kristīgi demokrātisko savienību" un "Gods kalpot mūsu Latvijai", sacīja NSL valdes priekšsēdētāja Inguna Sudraba.

Viņa skaidroja, ka visas partijas kopā lēmušas par jaunas partijas dibināšanu, tādēļ būtu loģiski, ja tās kopīgi startētu arī EP vēlēšanās. "Visa procedūra, proti, lēmumi partiju sapulcēs un reģistrācija, vēl paņems vismaz pāris mēnešus. Tādēļ ātrāk par jūniju juridiski tas nenotiks. Tādēļ arī loģiski, ka uz šīm EP vēlēšanām partija vēl nemaz nebūs piereģistrēta un tajās nestartēs [kā vienota partija]," skaidroja Sudraba.

Tomēr minētās partijas startēs vienā sarakstā. Par konkrētiem cilvēkiem gan vēl neesot skaidrības un par to tikšot runāts vēlāk.

Komentējot partijas "Atmoda" nākotnes plānus, Sudraba vērsa uzmanību, ka pašreiz ir tikai piefiksēts lēmums par šādas partijas dibināšanu, taču juridiski procedūra vēl nav pabeigta.

Taujāta, ar ko Sudraba nodarbojas šobrīd, viņa skaidroja, ka gatavojas jauniem izaicinājumiem un meklē veidus, kā pielietot savu pieredzi un zināšanas.

Kā ziņots, NSL turpmāk darbosies ar nosaukumu "Atmoda", šādu lēmumu partijas biedri vienbalsīgi pieņēmuši 31.janvāra kopsapulcē. Sudraba iepriekš skaidroja, ka lēmums par NSL reorganizāciju nenozīmē atteikšanos no līdzšinējām vērtībām, bet tā ir pāreja nākamajā pakāpē, lai ar līdzīgi domājošajiem izveidotu lielāku politisko spēku.

NSL 13.Saeimas vēlēšanās Saeimā neiekļuva, iegūstot 0,84% vēlētāju atbalstu. Savukārt Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju, "Kristīgi demokrātisko savienību" un "Gods kalpot mūsu Latvijai" 13.Saeimas vēlēšanās startēja vienā sarakstā, Saeimā neiekļūstot un iegūstot 0,2% vēlētāju atbalstu.

Kārtējās EP vēlēšanas Latvijā notiks sestdienā, 25.maijā. Latvija šajās vēlēšanās ir viens vēlēšanu apgabals, un EP no Latvijas būs jāievēl astoņi deputāti.