Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Medijs: Britu ministri gribējuši aizkavēt "Breksitu"

© PA Wire/PA Images/Scanpix

Lielbritānijas valdības ministri slepus apsprieduši plānus "Breksita" aizkavēšanai par astoņām nedēļām, otrdien vēstīja laikraksts "Telegraph".

Saskaņā ar laikraksta ziņoto, ministri vēlētos aizkavēt Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) gadījumā, ja premjerministres Terēzas Mejas "Breksita" vienošanās parlamentā tiktu apstiprināta, jo būs vajadzīgs laiks nepieciešamo likumu pieņemšanai.

Lai gan Meja vairākkārt solījusi, ka "Breksits" notiks 29.martā, kā paredzēts, Lielbritānijas finanšu ministrs Filips Hamonds un tirdzniecības ministrs Laiems Fokss nesen ierosināja, ka "Breksitu" varētu aizkavēt.

Hamons ziņu kanālam ITV pagājušajā nedēļā sacīja, ka gadījumā, ja "Breksita" līgums tiktu apstiprināts, būs nepieciešams nedaudz vairāk laika visu likumu pieņemšanai, un sacīja, ka "visi abās pusēs izrādīs saprātīgu pieeju tam".

Fokss, kurš agrāk iestājās pret "Breksita" aizkavēšanu, pagājušajā nedēļā atzina, ka vairums likumdevēju piekristu īslaicīgai aizkavēšanai, lai iegūtu laiku nepieciešamo likumu pieņemšanai.

Meja, kas ieguva parlamenta atbalstu mainīt tā dēvēto pagaidu risinājumu, kura mērķis ir novērst stingras robežas atjaunošanos starp Ziemeļīriju un Īrijas Republiku pēc "Breksita", solījusi informēt likumdevējus par rezultātiem 13.februārī, kad parlamentā gaidāms otrais balsojums par "Breksita" līgumu.