Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

EP komiteja atbalsta tālākas sankcijas pret Krieviju

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Pirmdien Eiropas Parlamenta ārlietu komiteja balsojumā apstiprināja rezolūciju par stāvokli ES un Krievijas politiskajās attiecībās, kuras izstrādi vadīja deputāte Sandra Kalniete (Jaunā Vienotība). Rezolūcija atbalsta Eiropas Savienības tālākas sankcijas pret Krieviju, aicina atcelt Nordstream 2 projektu un turpināt ierobežotas attiecības ar Krieviju tikai Eiropai svarīgās jomās.

Kalnietes ziņojums uzsver, ka novecojušais ES-Krievijas Partnerības un sadarbības nolīgums ir jāpārskata un jebkādam attiecību ietvaram ar Krieviju ir jābalstās cieņā pret starptautiskajām tiesībām un EDSO principiem?. Sandra Kalniete uzsver ka pašlaik nav vietas, telpas vai laika izstrādāt jaunas būtiskas iniciatīvas sadarbībai ar Krieviju.

Rezolūcijā uzsvērts, ka Minskas nolīgumu pilnīga īstenošana un starptautisko tiesību ievērošana joprojām ir galvenie priekšnoteikumi sadarbībai ar Krieviju. Tikmēr pašreizējām sankcijām ir jāpaliek spēkā un ES ir jābūt gatavai ieviest tālākas sankcijas.

Deputāti aicina ES valstis izbeigt visas “zelta vīzu un pasu” programmas un mudina pieņemt Eiropas Magņitska likumu.?

Krievijas dezinformācijas kampaņas un kiberuzbrukumus deputāti aicina būtiski palielināt ES stratēģiskās komunikācijas darba finansējumu un cilvēkresursus.?

Kalnietes ziņojums par ES un Krievijas politisko attiecību stāvokli komitejā tika pieņemts ar 27 balsīm par, 4 pret un 15 atturoties. Parlaments to apstiprinās marta plenārsesijā Strasbūrā.

Sandra Kalniete ir Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidente, kura atbildīga par grupas ārpolitikas nostādņu koordināciju.

Vairāk par rezolūciju http://bit.ly/2SrxGK1