Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Vairākums britu tagad balsotu par palikšanu ES, liecina aptauja

© Scanpix

Ja referendums par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) notiktu tagad, vairākums Lielbritānijas pilsoņu balsotu par valsts palikšanu blokā, liecina jaunākā sabiedriskās domas aptauja.

Atbilstoši aptaujas rezultātiem 54% respondentu balsotu pret Lielbritānijas izstāšanos no ES, bet 46% atbalstītu valsts aiziešanu no bloka.

Aptauju no 20.oktobra līdz 2.novembrim pēc telekanāla "Channel 4" pasūtījuma veica socioloģisko pētījumu aģentūra "Survation", internetā aptaujājot 20 000 cilvēku.

2016.gada jūnijā referendumā Lielbritānijā 52% dalībnieku nobalsoja par valsts izstāšanos no ES, bet 48% - par palikšanu blokā. Tāpēc paredzēts, ka Lielbritānija atstās bloku nākamā gada 29.martā.

Tomēr sarunas par Lielbritānijas izstāšanās nosacījumiem līdz šim nav bijušas sekmīgas, un pastāv iespēja, ka Apvienotā Karaliste varētu atstāt ES bez šādas vienošanās.

Pēdējos mēnešos izskanējuši ierosinājumi rīkot atkārtotu referendumu par Lielbritānijas dalību ES, tomēr premjerministre Terēza Meja noraidījusi šādu ideju.