Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

81 gadu vecais Berluskoni kandidēs EP vēlēšanās

© LaPresse/Scanpix

Itālijas ekspremjers Silvio Berluskoni kandidēs nākamgad gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, sestdien publiskotā intervijā laikrakstā "La Stampa" atklājis EP prezidents Antonio Tajāni.

81 gadus vecajam Berluskoni vēl nesen bija aizliegts ieņemt publisku amatu, taču Itālijas tiesa maijā atcēla šo aizliegumu, kas ekspremjeram tika noteikts pēc notiesāšanas par izvairīšanos no nodokļiem.

"Es lūdzu viņu kandidēt Eiropas vēlēšanās. Es domāju, ka būtu pareizi, ja viņš vadītu partijas sarakstu," paziņoja Tajāni, kurš ir Berluskoni tuvs līdzgaitnieks.

Jautāts par Berluskoni atbildi, Tajāni sacīja: "Es domāju, ka viņš grasās kandidēt, es domāju, viņš bija ļoti apmierināts."

Berluskoni kandidēja EP vēlēšanās 1994., 1999., 2004. un 2009.gadā, bet gandrīz katru reizi atteicās no tiesībām uz vietu EP, atdodot to kādam citam partijas biedram.

Viņš bija EP deputāts tikai no 1999.gada līdz 2001.gadam.

Tajāni ceturtdien tika iecelts par Berluskoni vadītās centriski labējā partija "Forza Italia" ("Uz priekšu, Itālija!") viceprezidentu. "La Stampa" vēsta, ka Tajāni uzticēts "atdzīvināt" partiju, kuras reitingi sabiedriskās domas aptaujās krītas.